Sign In
DFD scorer højt på socialt ansvar

I DFD ser vi det som en stor styrke forretnings - og samfundsmæssigt at have en mangfoldig medarbejdergruppe. Derfor har vi altid været interesserede i at tage socialt ansvar ved bl.a. at ansætte personer fra kanten af arbejdsmarkedet. Men hvor meget betyder det ansvar egentlig for vores forretning og for det omgivende samfund? Det har vi nu for første gang fået sat tal på.


Resultaterne stammer fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA)s værktøjer, Benchmarkmodellen og Den Sociale Beregner, som hjælper virksomheder med at konkretisere effekten af socialt ansvar ved hjælp af beregninger.

Tallene dækker perioden fra fjerde kvartal 2016 til tredje kvartal 2017, og i den periode havde DFD 320 medarbejdere i enten virksomhedspraktik, løntilskud eller fleksjob. 59 af disse medarbejdere er fortsat i et fast job hos DFD, mens 22 af dem er fortsat i et fast job i en anden virksomhed.

Putter vi den info ind i Den Sociale Beregner fra VFSA, viser det sig, at DFD med forløb og ansættelser har sparet det offentlige for 6.163.000 kr i offentlige udgifter, mens vi og medarbejderne har bidraget med 5.834.000 kr i skatteindtægter, hvilket ifølge beregneren giver en samfundsmæssig gevinst på i alt 11.997.000 kr.

Christian Lind-Holm Kuhnt, som er afdelingsleder og som samarbejder med jobcentret omkring indslusning af nye medarbejdere, er glad for resultatet i Den Sociale Beregner:
”Selvom vi altid har haft et indtryk af, at vi har gjort det meget godt, så er vi alligevel overraskede over det enormt positive billede, der kommer ud af beregneren. Tallene viser helt konkret de gevinster, som DFD tilfører samfundet, når vi ansætter personer fra forskellige sociale ydelser og over i et fast job hos os. Det er naturligvis meget glædeligt for mig at se sort på hvidt, at det nytter, ikke kun hos os og hos vores ansatte, men også på samfundsniveau, siger han.

Christian Lind-Holm Kuhnt understreger, at det flotte resultat også afspejler et tæt samarbejde med landets kommunale jobcentre, og at det for DFD giver rigtig god mening, at det offentlige og det private arbejder sammen.

​​​VI ANBEFALER

Vores erfaring viser, at det er meget givtigt, hvis en del af indsatsen bliver rettet mod faktorer, der ikke er i direkte relation til det pågældende job. Det er faktorer, som er afgørende for at få succes på det danske arbejdsmarked, og det kan være forhold som:

 

  • ​Forventninger og krav til at arbejde
  • Vigtigheden af at møde til tiden og gerne lidt før
  • Chef- og medarbejderforholdet i Danmark
  • De uskrevne regler på det danske arbejdsmarked og på den pågældende arbejdsplads.


Derudover er det enormt vigtigt ikke at have berøringsangst for de sproglige udfordringer og kulturelle barrierer, men i stedet tale om dem og sammen søge løsninger på det. En fast tilknyttet mentor i virksomheden afhjælper de udfordringer og gør opstarten nemmere for begge parter.​


Se DFDs tal i Den Sociale Beregner her.
Tilmeld nyhedsbrevX