Sign In
Fremtidens hospitalstøj til unge

​Onsdag den 29. maj afholdt vi sammen med Ungdommens Røde Kors en workshop om fremtidens hospitalstøj. Sammen med en gruppe sygdomsramte unge havde vi en åben snak om, hvorvidt hospitalstøj kan være hipt, cool og endda gøre hverdagen på hospitalet mere overkommelig.

Flere unge fra hele landet havde fundet vej til Odense Universitetshospital (OUH), som dannede ramme om workshoppen. Den frivillige ungecafé Svanen var fyldt til bristepunktet med et stærkt ekspertpanel af sygdomsramte unge. De var der for at komme med deres bidrag til en ny kollektion af hospitalstøj til unge.

CSR-chef Pernille Kiær udtrykker begejstring for workshoppen:

 "Det er enormt værdifuldt for os at høre de unges erfaringer med hospitalstøjet. Mange af de unge, der deltog i workshoppen har allerede tilbragt meget tid i tøjet, så de er jo eksperterne. De mange gode input kan vi bruge i det videre arbejde."


Brugbare input til videreudvikling

Der var mange gode input fra de unge, som hver især har gjort deres egne erfaringer med hospitalstøjet. Grundlæggende var der enighed om, at det eksisterende hospitalstøj er behageligt at have på, men at det er lidt kedeligt. De unge deltagere i workshoppen kom bl.a. med følgende input:

 

  • ​Skelnen mellem køn – f.eks. også ved at tænke undertøj og toppe ind til piger.
  • Skelnen mellem tøj til nat og dag – "Ingen gider gå rundt i sit afslappende søndagstøj hver dag". 

Der er ikke en endelig dato for, hvornår den nye kollektion er klar, men sikkert er det, at designerne nu har fået en masse ideer at se nærmere på.


Tilmeld nyhedsbrevX