Sign In
Kasserede DFD-viskestykker som bæredygtig mode

​​​​​​​Moden er foranderlig, og det blandt mere har gjort, at tøjindustrien er den næstmest forurenende industri i verden. Som led i tekstilindustriens værdikæde bærer DFD et medansvar for at vende den udvikling.

Bare hos os selv kasserer vi hver dag omkring et ton tekstiler, som har været brugt blandt andet på restauranter, cafeer, hospitaler og i industrien. Alt i alt en masse tekstiler til genanvendelse på nye måder. Ved at genanvende mest muligt kan vi reducere miljøpåvirkningerne og give tekstilerne nyt liv. Vi kasserer tekstiler, når de ikke længere lever op til kvalitetsstandarderne for den enkelte branche.  

Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i DFD-kulturen at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft og giver menneskelig og forretningsmæssig mening.

Derfor har det været naturligt for os, at de tekstiler, vi ikke længere selv kan bruge, bliver genfødt på nye måder. 

 

Se hvordan designertøj af kasserede hospitalslagner bliver til: ​

​Samarbejdet mellem Victoria og DFD tog sin spæde begyndelse med konceptet re:Something, der blev gurndlagt af Victoria Ladefoged og Klaus Samsøe. Her var og er ønsket at forlænge vores tekstilers levetid ved at tænke nye koncepter med et klart fokus på bæredygtighed og en vugge-til-vugge tilgang. Victoria Ladefoged er designer og skrædder, og skaber desuden med sit firma Sort Slip Hvidt Slips tøj og produkter af kasserede tektiler fra DFD. 


Victoria Ladefoged har også tidligere været på Berlins Modeuge, hvor hun har fremvist sin bæredygtige mode. Her har DFDs kasserede tekstiler også fået nyt liv. Se her to eksempler på, hvordan bl.a. forklæder og sengetøj kan bruges på nye måder. 


Læs mere om Victoria Ladefogeds arbejde med at skabe langtidsholdbart tøj, Politiken 11. august 2017.​​​

Tilmeld nyhedsbrevX