Sign In
SPIRENDE DESIGNTALENTER BRUGER KASSEREDE DFD-TEKSTILER
​​​​​DFD’s kasserede tekstiler fra sundhedssektoren blev omdannet til couture, da en flok spirende designtalenter fra ungeholdet på Designskolen fra Designmuseum Danmark fik fingrene i det.  Det hele blev vist frem ved et spektakulært modeshow i forbindelse med Kulturnatten. 

Designskolen på Designmuseum Danmark arbejder meget at på at genbruge materialer i vores undervisningsforløb, og vi samarbejder løbende med eksterne partnere om donation af materialer. I forløbet her har vi arbejdet med kasserede tekstiler fra DFD, som blev brugt i et undervisningsforløb på vores ungehold. Forløbet tog udgangspunkt i museets udstilling om modeskaber Erik Morte​nsens kjoledesign med fokus på draperinger. Line Falk har været gæstelærer på forløbet www.linefalk.com​, og det har været et meget spændende samarbejde, hvor vi har arbejdet både med designprocessen, men også med bevidstheden om materialer og materialeforbrug.
- Kirsten Lassen, Projektansvarlig for Designskolen

FOKUS PÅ GENANVENDELSE AF TEKSTILER

Som led i tekstilindustriens værdikæde bærer DFD et medansvar for den brug-og-smid-væk kultur, vi oplever i dag. Hos os bliver der hver dag kasseret omkring et ton tekstiler, som har været brugt på restauranter, cafeer, hospitaler og i industrien. Vi arbejder målrettet på at genanvende mest muligt, så vi kan reducere miljøpåvirkningerne og give tekstilerne nyt liv. Det kan bl.a. være i form af de nye kreationer, som Designskolens ungehold præsenterede under kulturnatten.  

Se billeder fra designprocessen og det endelige resultat herunder.
Billedcollage NY2.jpg
Billedecollage NY.jpg


Tilmeld nyhedsbrevX