Sign In
Udtjente hospitalskitler fra DFD hjælper mennesker i nød

​​For tredje år i træk sørger DFD d. 27. maj i samarbejde med Læger uden Grænser for, at frivillige, ved at tage kitlen på og indsamlingsbøssen i hånden, kan blive ”læger for en dag” og støtte det velgørende og vigtige arbejde, som Læger uden Grænsers udsendte hver dag udfører hos mennesker i områder i konflikt og nød.

DFD klæder nemlig landsindsamlingens indsamlere i aflagte hospitalskitler fra de danske hospitaler, så de frivillige er synlige i gadebilledet, og så de får en fornemmelse af at være en del af Læger uden Grænser. jesper.jpg

”Vi i DFD er rigtigt glade for, at hospitalskitlerne på ny kan hjælpe med at redde liv. De har tjent deres pligt i det danske hospitalsvæsen, og for os giver det altid god mening at genbruge udtjente tekstiler, når det er muligt, for at minimere ressourcespild. At kitlerne så ovenikøbet skaber synlighed omkring det vigtige og modige arbejde, som Læger uden Grænser udfører, giver jo bare endnu mere mening, ”siger Hanne Selsholt Britz, som er divisionsdirektør i Velfærd & Sundhed i DFD.

Og det at få hospitalskitlen på betyder rent faktisk noget for Læger uden Grænsers indsamlere:

”Sidste år samlede jeg ind med min datter Olivia, og vi syntes faktisk begge, at det var sjovt og vigtigt at gå rundt i kitler. Læger uden Grænser er en fantastisk hjælpeorganisation, som jeg har stor tillid til, og hvis jeg kan støtte ved at gå rundt i et par timer, så gør jeg gerne det. Og så er det en rigtig god måde at vise min datter, hvordan man på et par timer kan gøre en forskel for andre mennesker, siger Jesper Dissing.

Og Jesper Dissing har ret i at han, Olivia og de mange tusinde indsamlere, som d. 27. maj igen tager kitlen på for Læger uden Grænser, gør en kæmpe forskel for andre mennesker.

”Når de frivillige bruger omkring tre timer af deres tid, er hver eneste indsamler med til at redde liv rundt omkring i verden. De indsamlede midler gør, at vi kan sende læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale til de mennesker rundt omkring i verden, der har størst behov for humanitær nødhjælp”, slutter Anni Kammer, som er B2B manager hos Læger uden Grænser.

Har du lyst til at samle ind for Læger uden Grænser, kan du melde dig som indsamler her

Tilmeld nyhedsbrevX