Sign In
KLAUS SAMSØE GIVER KASSEREDE DFD-TEKSTILER NYT LIV

​Som led i tekstilindustriens værdikæde bærer DFD et medansvar for den brug-og-smid-væk kultur, vi oplever i dag. Hver dag bliver der hos DFD kasseret omkring et ton tekstiler, som har været brugt blandt andet på restauranter, cafeer, hospitaler og i industrien. Alt i alt en masse tekstiler til genanvendelse i nye afskygninger. Ved at genanvende mest muligt kan vi reducere miljøpåvirkningerne og give tekstilerne nyt liv.

I samarbejdet med Klaus Samsøe oplever vi denne forvandling af kasserede tekstiler. Forklæder, lagner, duge og forstykker genopstår som nye flotte designs i form af trøjer, T-shirts og skjorter.


Klaus Samsøe er oprindeligt medstifter af tøjmærket Samsøe & Samsøe. Allerede dengang spirrede tankerne og idéerne omkring genanvendelse af tekstiler. Klaus Samsøes står i dag bag mærkerne Pullover og Leftover, hvoraf sidstnævnte er nye designs bestående af genbrugt tekstilaffald.

DFDs og Klaus Samsøes fælles historie går langt tilbage og har altid været præget af en gensidig respekt omkring anvendelsen af de kassererede tekstiler. Udover at genanvende tekstilerne til nye tøjkollektioner, designer og udvikler Klaus Samsøe, i tæt samarbejde med DFD, blandt andet også tasker og brugskunst, som f.eks. skåle og træskibe med sejl af kasseret viskestykke. DFD og Klaus Samsøe samarbejder desuden med Kriminalforsorgen og de danske fængsler og arresthuse i selve produktionen af flere af disse brugskunstdesigns.


Læs artikel om Klaus Samsøe, Politiken, d. 9. april 2017

Tilmeld nyhedsbrevX