Sign In
Svanen er landet på vaskeriet i Aalborg

​Vi kan med stolthed meddele, at DFD's vaskeri i Aalborg har fået Svanemærket. Dermed har alle vores vaskerier inden for området Velfærd & Sundhed nu det anerkendte miljømærke. I DFD arbejder vi målrettet med at minimere vores aftryk på miljøet, og det er Svanemærket et tydeligt bevis på.

 

Miljømærket Svanen giver vores kunder en grundlæggende tryghed: DFD anvender ikke vaskemidler, der indeholder optisk hvidt, parfume eller andre allergifremkaldende stoffer. Desuden anvender vi ikke skyllemidler.


Ud over det sundhedsmæssige aspekt garanterer Svanemærket også, at vasken udføres med mindst mulig miljøpåvirkning: 

  • Lavt el- og vandforbrug og lav klimapåvirkning.
  • Vaskemidler lever op til kravene på svanemærkede vaskerier.
  • Brug af miljørigtige kemikalier, doseret korrekt.
  • Alt affald sorteres og bliver enten genanvendt eller bortskaffet miljørigtigt.
  • Servicechaufførerne er uddannet i miljørigtig kørsel.
  • Distribution sker i miljøvenlige varebiler, der efterlever de aktuelle euronormer for partikelfiltre. ​


I vores CSR-rapport for 2015-2016 har vi erklæret det som et mål for 2016/2017, at yderligere to af vores vaskerier modtager Svanemærket. Med Svanen sikkert i land i Aalborg, kan vi nu sige, at det mål er opfyldt, idet vores vaskeri i Maribo tidligere på året også blev svanemærket.

 

CSR som en del af vores kultur

Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i DFD-kulturen at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft og giver menneskelig og forretningsmæssig mening.

 

"Innovation gennem bæredygtighed er en vedvarende vækststrategi i DFD, hvorigennem vi udviser ansvar over for både medarbejdere, miljø og samfundet"

- Anders Thorgaard, administrerende direktør.

 

Læs mere om vores tiltag og løbende indsats for miljøet i vores CSR-rapport her. ​Tilmeld nyhedsbrevX