Sign In
Verdens bedste kok er dansk

​​​​​​Bocuse d'Or - uofficielt VM for kokke kulminerede med dansk sejr 

I går var der igen guldregn over Danmark. Den danske kok Kenneth Toft-Hansen og hans commis Christian Wellendorf blev i går hædret med guldmedaljer for deres fokuserede indsats ved Bocuse d'Or – det uofficielle VM for kokke.

Efter to intense dage i køkkenerne, og med spænding lige til det sidste, kunne det danske team stille sig øverst på podiet, skarp efterfulgt af Sverige og Norge på hhv. anden- og tredjepladsen. Danmark var blandt favoritterne sammen med bl.a. Norge, Sverige, Frankrig og Japan. Der var dog ingen tvivl i dommerpanelet, og Danmark kunne for 6. gang modtage en medalje til den prestigefyldte Bocuse d'Or. Den danske indsats blev cementeret yderligere, da Christian Wellendrof også blev kåret som den bedste commis, assistent, i hele konkurrencen. 

Kenneth og co. var helt ekstatiske efter deres store bedrift:

"Det er et øjeblik, jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om, at jeg ville lykkes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste commis! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres".

Og med på sidelinjen har det danske team haft en yderst kompetent støtte i den mest vindende Bocuse d'Or-kok gennem tiden. Rasmus Kofoed har siden efteråret været med i køkkenet som coach for Kenneth, og han var naturligvis også med i Lyon under konkurrencen.

​Vigtigt med udstyret i orden

DFD har sørget for kokkejakker, forklæder, viskestykker og øvrigt køkkenlinned op til Kenneths træning. Og det har været spændende at følge ham frem mod konkurrencen, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Udstyret skal være i orden hele vejen rundt, og det gælder alt lige fra serveringsfade til viskestykker og kokkejakker. 

"Vi har mange smukke detaljer med, og alle fra sølvsmeden Nicolai Appel til Københavns Møbelsnedkeri, Teknologisk Institut og DFD har været med til at få os til at se gode ud. De er virkelig nogle fantastiske samarbejdspartnere og sponsorer, vi har, som har været med til at sørge for, at det hele kører", siger Kenneth.


Sidste år besøgte vi Kenneth og Christian i Valby, hvor træningsfaciliteterne for Bocuse d'Or-kandidaten er. Få et lille indblik i deres forberedelser. Videoen blev lavet lige inden de to skulle i konkurrence i Torino. Her vandt Christian titlen som bedste commis.


Det hele kulminerede altså i går med retter, der imponerede hele dommerbordet. 


Tallerkenretten 'Nature'
'Chartreuse' med østers, muslinger og grøntsager
Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme
Grønt æble, rygeost og estragon
Cremede muslinger med blomkål og tang

 

Fadretten 'Winter Flora Danica'
Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron
Selleri-'ben', Vesterhavsost og sprød jordskok
Rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt
Mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler
Friskt æble og glaskål
Estragon, rygeost og snegleæg
Kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian

 

Nationalt element
Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost


Tilmeld nyhedsbrevX