Sign In
MåtteXpressen er blevet Svanemærket med flotte værdier

​Med svanemærkningen af måttevaskeriet, der er en del af DFD, kan vi nu tilbyde alle nuværende og fremtidige kunder med måtter miljøcertificeret måtteservice. 

Efter en succesfuld proces og et tæt samarbejde mellem de ansvarlige afdelinger i DFD har MåtteXpressen nu officielt papir på, at alle processer lever op de høje miljøkrav i det nye Svanemærke 4.0 for tekstilservice. 

 

Konkrete miljøinitiativer resulterer i flotte værdier for vand, energi og kemi

På måttevaskeriet i Køge er der stor glæde over de fine resultater, fordi konkrete miljøinitiativer fra start har været en integreret del af produktionen, men uden at have noget at sammenligne med. 

Vaskeriet er specielt designet således, at alt vand fra vasken cirkuleres, jordvarmes og genbruges. Vandet opbevares i nedgravede tanke, hvor det jordvarmes, og der bruges derfor minimal energi til opvarmning i vaskerøret. Ved vask og tørring fordamper 5-10 % af vandet, men den tabte mængde erstattes af opsamlet regnvand fra bygningens tag og parkeringsplads. 

Disse tiltag betyder, at MåtteXpressen opnåede rigtig flotte værdier for vand, energi og kemi, som alt sammen kommer vores kunder og klima til gode.
 
Læs mere om, hvad Svanemærkningen indebærer her.